Vakantiestress..

Bijna vakantie. Leuk, zou je dan denken, maar dan komt de vakantiestress om de hoek kijken. Zeker als je nog niets geboekt hebt en toch nog graag weg wilt. En zeker niet als Griekenland je voorkeur heeft. Dat is toch een beetje lastig op het moment. Blijft het daar goed gaan of kom je in de problemen als je daar bent. Dan is het nog geen vakantie. Wel knap, als zelfs je vakantie je nog stress oplevert. En toch lukt het me. Eerst was het onzeker of we wel weg konden. Nu dat toch blijkt te kunnen en we merken hoe hard het nodig is, blijkt er vrij weinig naar onze zin binnen ons budget  te vinden. Er zijn mensen die helemaal niet kunnen, dus is het wel snel te relativeren. Maar als je een erg hectisch jaar achter de rug hebt, of er eigenlijk nog midden in zit, wordt het verlangen naar rust ook wel erg groot.

Feitelijk geeft je lichaam gewoon aan dat de druk er echt even af moet. Ik krijg wat rugklachten, heb snel spierkramp, loop om de haverklap met een gespannen nek-schouder gebied, wordt niet uitgerust wakker. Kortom alle signalen waar ik mijn patienten op wijs. Maar ik ben ook niet roomser dan de paus, dus ook bij mij is het soms gewoon teveel. Dat krijg ik zelfs niet meer opgelost met een middagje heerlijk in de tuin zwoegen.

Maar wat is dan het grote voordeel van een vakantie in de zon? Veel mensen denken dat de warmte ontspanning geeft. Dit draagt ook echt wel bij. Maar het grote geheim van Vitamine V (vakantie) is de hoeveelheid vitamine D die je opbouwt. Vitamine D is een vitamine die onze celwanden soepel maakt. Soepele celwanden betekent dat er makkelijk brandstoffen de cel in kunnen en dat er makkelijk afvalstoffen afgevoerd kunnen worden. Ze gaan dus simpelweg beter functioneren. En we hebben 50 biljoen cellen in ons lijf. Als die allemaal beter gaan functioneren ga je je vanzelf wel beter voelen! Vitamine D is dus van levensbelang voor iedereen en niet alleen voor onze zuigelingen, die het wel aangevuld krijgen.

Kortom, wij gaan hoe dan ook de zon opzoeken. Alleen de vraag blijft waar? Misschien toch wel Griekenland. Mocht het misgaan dan kan het hooguit zijn dat we niet terug kunnen vliegen, omdat er rondom vliegvelden veel overheidsdiensten actief zijn die dan wellicht het werk neerleggen. De mensen in Griekenland zijn vriendelijk en als ik er over nadenk kan ik me vervelendere oorden voorstellen om een maandje vast te zitten totdat je een boottocht naar Turkije of zo geregeld hebt…

We weten dus nog niet wanneer we gaan, maar als ik wat langer weg ben, weet u waar ik ben.

Fijne vakantie!

Dinant

Posted in Blog by OerFit Altena