Bewustwording en verandering

‘Er was een doctor op tv bij RTL late night die hetzelfde vertelde als jij; suiker is niet goed voor je en zit echt overal in.’  Dit heb ik deze week met regelmaat te horen gekregen. Niets nieuws onder zon, maar gelukkig komt er dus wel steeds meer bewustwording! Bewustwording is de eerste stap om dingen te veranderen. Helaas gaat dit proces vaak wel erg traag. Voor dat nieuwe kennis tot iedereen doordringt en het algemeen aanvaardt wordt duurt gemiddeld vijftien jaar. Grote kans dus dat u voorlichting krijgt die eigenlijk al niet meer geheel up-to-date is.

Het is dus belangrijk altijd open te blijven staan voor nieuwe ontwikkelingen. Soms biedt dit nieuwe kansen om stappen te maken, soms kom je erachter dat iets niet werkt zoals je verwacht had. Maar iets doen is in veel gevallen beter dan afwachten en niets doen. Wanneer je in beweging bent kun je namelijk makkelijker bijsturen dan wanneer je stil staat.

Ooit ben ik zo begonnen met voedingsadvies bij lichamelijke klachten. ‘Een beetje meer eiwitten ondersteunen uw herstel.’ ,’Visvetzuren remmen ontsteking, suiker voedt juist de ontsteking, wellicht kunt uw de verhoudingen een beetje aanpassen.’

Nu we een paar jaar verder zijn is het voedingsadvies mijn core-business geworden, geef ik complete leefstijladviezen, inclusief immunologisch en psychisch advies. Wat met een kleine ontwikkeling begint, kan tot heel wat uitgroeien. Nu zijn we ook weer in aanraking gekomen met zo’n nieuwe ontwikkeling;  andulatietherapie.

Een nieuwe therapievorm die veel vanuit de (cel)fysiologie van het menselijk lichaam bekijkt. Het is een passieve therapievorm waarbij de lichaamscellen via infrarood en bepaalde frequenties in beweging gebracht worden. Dus zonder fysieke belasting gaan er toch bepaalde processen in het lichaam werken. Dit kan voor mensen, waarbij beweging erg gestoord is door de pijn, een mogelijkheid bieden om toch veranderingen in het lichaam te laten plaatsvinden, waardoor pijn kan afnemen. Een soort therapie opener noem ik het maar. Wellicht dat er daarna andere belastingen en trainingen ook weer mogelijk worden.

Ik ben benieuwd wat het gaat brengen. Ik ga het in ieder geval tijdens de promotiedagen op onze praktijk, van 28-30 mei, zeker nog een keer zelf ervaren. Al is het alleen maar voor de 20 minuten diepe ontspanning die het geeft. En zelfs als het niet de fysiologische werking op de cellen heeft, is 20 minuten diepe ontspanning al heel positief voor heel ons functioneren, heerlijk!

Ook voor vragen over voeding, fysiotherapie of suppletie kunt u trouwens op deze dagen gerust binnenlopen, ik ben zelf tijdens het hele evenement aanwezig en adviseer u graag.

Graag tot ziens,

Dinant

Posted in Blog by OerFit Altena